QualitEE – Capacity building in non-partner countries

By martie 4, 2020Blog

ARPEE și QualitEE au organizat în data de 25 februarie 2020 un workshop cu tema Energy Efficiency Services – The development of quality assurance for energy efficiency service projects and the outcomes of the QualitEE project. Capacity building in non-partner countries – România.

Proiectul QualitEE este finanțat prin programul Horizon 2020, având obiectivul de a crește volumul investițiilor în eficiență energetică prin creșterea încrederii clienților și instituțiilor financiare în furnizorii de servicii de eficiență energetică.

Modalitatea folosita este aceea de a standardiza criteriile de evaluare a calității serviciilor de eficiență energetică și de a instituționaliza procesul de asigurare a calității, uniformizând astfel pe cât posibil complexitatea acestor servicii.

În cadrul proiectului au fost elaborate mai multe documente, printre care:

– Ghid de certificare a calității proiectelor de eficiență energetică / ESCO – Draft guidelines of European technical quality criteria for energy efficiency services. Ghidul este util în scopul certificării voluntare, cu potential de utilizare în statele membre UE.

– Ghidul criteriilor de calitate pentru finanțarea proiectelor de eficiență energetică – Quality Criteria for Financing f oEnergy Efficiency Projects. Documentul prezintă criterii de calitate relevante pentru finanțarea serviciilor de eficiență energetică (EES) și își propune să stabilească o înțelegere comună pentru evaluarea bancabilității proiectelor EES de către instituții financiare (FI), companii de servicii energetice (ESCO) și clienți.

Puteți citi cele două ghiduri accesând linkurile de mai jos:

Ghid de certificare a calității proiectelor de eficiență energetică

Ghidul criteriilor de calitate pentru finanțarea proiectelor de eficiență energetică

Leave a Reply